torsdag 11. mai 2017

Ramsløksalt

Ramsløksalt, ramsløk, lizasmatverden, Analiza Gonzales, Hjemmelaget,


Ramsløk har en kort holdbarhet i sin naturlige form. Først og fremst er vokse sesongen kort og bladene er best før planten begynner å blomstre. For det andre, når de blir plukket, må du bruke eller behandle dem relativ fort, før de mister aromaen og blir mer gressaktig enn hvitløkaktig. Det er mange ting du kan gjøre med ramsløken slik at den varer litt lenger enn den korte sesongen. Ramsløksalt er et av de tingene, og de er også fine små gaver å gi bort.Det finnes et sted hvor jeg bor hvor denne herlige urten vokse, men dessverre er det ikke lov å plukke dem. Det er litt synd, de få flekkene de vokser på står de så tett at jeg mener det kanskje er mulig de kommer til å kvele hverandre. Ramsløk sprer seg ved løkdeling og frø. Men er det forbudt så er det forbudt.

Forrige helg var jeg på Vestfoldsiden og hilste på noen Instagramvenner og de tok meg til et sted hvor det vokste enger så langt øyet kunne se og der kunne jeg plukke. Det viktigste tror jeg er at du lar løken bli igjen slik at det kan vokse nye skudd til neste år.

Ramsløksalt, ramsløk, lizasmatverden, Analiza Gonzales, Hjemmelaget,


INGREDIENSER:

100 g bordsalt + 900 g flak salt( jeg brukte maldon salt.
100 g (2 kopper veldig tett pakket) hakkede Ramsløk blader, ikke ta med stengelen
Liten bit vann for å få knivbladene i gang


Skyll ramsløkenog fjern stengene og grovhakkt bladene.

Ha de hakkede bladene i en foodprosessor og kjør på på maks. hastighet til en grov masse, ha i litt vannet hvis det ikke hakker. Tilsett ca. 100 g saltet i massen og på med maksimal hastighet til den blir kremaktig.

Hell det gjen værende saltet i en stor bolle og hell i ramsløkpureen. Bruk en gaffel og rør den massen blir jevnt blandet. Det vil se ut som fuktig, grønn sand.

Dekk to stekeplater med bakepapir og spred det fuktige saltet jevnt utover platene. La saltet tørke i solen i 8-10 timer eller sett brettene ovnen i 3-4 timer ved 50 ° C. Du kan også bruke en dehydrator.

Avkjøl saltet før du har det i krukker.

Saltet har ingen utløpsdato, men det vil miste arom over tid, sørg for at glassene er lufttette eller lagre saltet i fryseren.

Ramsløksalt, ramsløk, lizasmatverden, Analiza Gonzales, Hjemmelaget,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...