Deilig, luftig og myk ostekake med bare tre ingredienser, toppet med blåbærgrøt, ferske blåbær og bjørnebær. Noe å friste med på kakebordet på 17. mai?
Jeg hører noen som åpner og lukker kjøleskapet og fryseren og så hører jeg "Mamma, er det på tide å lage blåbærpai?" "Hva mener du?" spør jeg. "Det er en del blåbær her, er det ikke på tide å bruke noen?". Ha ha ha, jeg tror heller det var noen som ville ha litt pai.
Jeg hadde tenkt å lage Japansk ostekake, men følte at den var litt voldsomt å lage der og da, men tenkte at den enkle versjonen med kun sjokolade, kremost og egg ville være morsom å lage. Denne oppskriften finnes overalt på nettet og enkel og grei å lage.
Hvorfor blåbærgrøt og ikke syltetøy eller bare rørte bær. Jo, fordi den er litt tykkere og vil ikke renne utover på samme måte som syltetøy og rørte bær.
Ostekake med blåbær
250 g hvit sjokolade
6 stk egg250 g kremost naturell
Blåbærgrøt- se oppskrift helt nederst i innlegget.
Friske blåbær
Friske bjørnebær
Mynte
Melis
Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
Legg bakepapir i bunnen av og langs kanten på en 20 cm springform. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, så den blir helt tett. Sett til side.
Smelt sjokoladen over vannbad, husk at skålen ikke skal ha kontakt med vannet. Kok opp vannet og trekk kjelen av platen og la den stå i ro til sjokoladen har smeltet.
Skill eggene. Sett eggeplommer til side i en skål. Stivpisk eggehviten
Rør kremost sammen med smeltet sjokolade til en glatt krem uten klumper.
Rør inn eggeplommer. Vend inn de stivpiskede eggehvitene i sjokoladekremen. Vær lett på hånden, så du ikke «slår ut» luften.
Ha røren i formen du har gjort klart med med bakepapir og aluminiumsfolie.
Sett formen i en langpanne. Plasser langpannen midt i ovnen og hell i kokende vann til det står 3 cm opp på formen.
Stek først kaken i 15 minutter, senk varmen til 150 ºC, og stek ytterligere 15 minutter. Skru der etter av ovnen, og la kaken stå enda 15 minutter, eller til kaken er fast, men fortsatt litt «dissete».
Ta kaken ut av ovnen og og avkjøl den helt på rist. La kaken stå kaldt til den skal serveres.
Blåbærgrøt:
5 dl frosne bær(du kan sikker bruke friske bær, men det var frosne jeg hadde)
3 dl vann
1-1,5 dl sukker(begynn med litt sukker og tilsett etterhvert, slik at den ikke blir for søt, enklere å justere opp enn ned)
2 strøkne spiseskjeer maisenna
litt kaldt vann til maisennaen
Legg bakepapir i bunnen av og langs kanten på en 20 cm springform. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, så den blir helt tett. Sett til side.
Smelt sjokoladen over vannbad, husk at skålen ikke skal ha kontakt med vannet. Kok opp vannet og trekk kjelen av platen og la den stå i ro til sjokoladen har smeltet.
Skill eggene. Sett eggeplommer til side i en skål. Stivpisk eggehviten
Rør kremost sammen med smeltet sjokolade til en glatt krem uten klumper.
Rør inn eggeplommer. Vend inn de stivpiskede eggehvitene i sjokoladekremen. Vær lett på hånden, så du ikke «slår ut» luften.
Ha røren i formen du har gjort klart med med bakepapir og aluminiumsfolie.
Sett formen i en langpanne. Plasser langpannen midt i ovnen og hell i kokende vann til det står 3 cm opp på formen.
Stek først kaken i 15 minutter, senk varmen til 150 ºC, og stek ytterligere 15 minutter. Skru der etter av ovnen, og la kaken stå enda 15 minutter, eller til kaken er fast, men fortsatt litt «dissete».
Ta kaken ut av ovnen og og avkjøl den helt på rist. La kaken stå kaldt til den skal serveres.
5 dl frosne bær(du kan sikker bruke friske bær, men det var frosne jeg hadde)
3 dl vann
1-1,5 dl sukker(begynn med litt sukker og tilsett etterhvert, slik at den ikke blir for søt, enklere å justere opp enn ned)
2 strøkne spiseskjeer maisenna
litt kaldt vann til maisennaen
Kok opp vannet og ha i sukker og bær og la det småkoke til bærene er møre.
Lag jevning av maisenna og litt kaldt vann i et glass.
Ta kasserollen til side og rør i jevningen.
Sett kasserollen tilbake på platen og la grøten få en rask oppvarming mens du rører til grøten tykner
Smak evtentuelt til med mer sukker.
Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.
Grøten er også god servert kald, med melk eller fløte, men denne gangen brukte jeg den på paien.
Hell på avkjølet blåbærgrøt på ostekaken og pynt med ferske bær og mynteblader, dryss på med melis om du vil.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar