Hei hei og ja jeg vet dette er den andre chia innlegget mitt i løpet av veldig kort tid. Hva kan jeg si annet enn at jeg er veldig begeistret for dem og bruker dem titt og ofte. Disse små energibombene av noen frø inneholder mer kalsium enn melk, flere antioksidanter enn blåbær og mer Omega-3 enn laks. Tror du meg ikke? Det er bare å google :)
Chiapudding kan minne om sagogrynspuddin for de av dere som husker det. Frøene er så allsidige og er et godt protein fyll til mange oppskrifter på grunn av deres tykning evne. Best av alt du kan lage bruke dem til å bake med og til varm retter.
Chiapudding kan minne om sagogrynspuddin for de av dere som husker det. Frøene er så allsidige og er et godt protein fyll til mange oppskrifter på grunn av deres tykning evne. Best av alt du kan lage bruke dem til å bake med og til varm retter.
Det er ingen hokuspokus å lage chiapudding. Du trenger en væske for å få i gang fortykningen, du trenger frø og du trenger smak og kanskje søtningsmiddel. Du trenger noen minutter til å forberede og der etter litt tålmodighet, frøene trenger noen timer å tykne. Det beste er å lage pudding før du går å legger deg for å nyte det om morgenen. Hvis du ikke vil ha de små gele frøene, kan du blande blandingen i en blender og mose den.
Her er grunnoppskrifter, og hva du gjør med den, er opp til deg.
Ingredienser for melke basert pudding:
5 dl kokosmelk (hjemmelaget eller naturlig), soya melk, vanlig melk
1,25 dl Chiafrø
1/2 ts vanilje ekstrakt eller annen smak
Ønsket mengde søtningsmiddel naturlig eller kunstig.
Ingredienser for melke basert pudding:
5 dl kokosmelk (hjemmelaget eller naturlig), soya melk, vanlig melk
1,25 dl Chiafrø
1/2 ts vanilje ekstrakt eller annen smak
Ønsket mengde søtningsmiddel naturlig eller kunstig.
5 dl Smoothie
1/4 -1/2 kopp Chia frø, avhengig av tykkelsen på smoothie
Ingredienser for yoghurt basert
5 dl yoghurt, naturell eller smak satt
0,6 dl Chiafrø
Hvis du bruker yoghurt naturell
1/2 ts vanilje ekstrakt eller annen smak
Ønsket mengde søtningsmiddel naturlig eller kunstig.
For most/jevn versjon: Ha alle ingrediensene i blender og kjør den til en jevn og glatt blanding.
For pudding med hele frø:
Lag melkeblandingen, smoothie eller yoghurtblanding i en blender(inkludert eventuelle smakstilsetningene, frukt eller sjokolade) unntatt frøene. Kjør dette til en glatt røre og visp i chiafrøene.
5 dl yoghurt, naturell eller smak satt
0,6 dl Chiafrø
Hvis du bruker yoghurt naturell
1/2 ts vanilje ekstrakt eller annen smak
Ønsket mengde søtningsmiddel naturlig eller kunstig.
Denne er laget med tre forskjellige frukt smootier og toppet med vanilje havregryn kjøleskapgrøt |
For most/jevn versjon: Ha alle ingrediensene i blender og kjør den til en jevn og glatt blanding.
For pudding med hele frø:
Lag melkeblandingen, smoothie eller yoghurtblanding i en blender(inkludert eventuelle smakstilsetningene, frukt eller sjokolade) unntatt frøene. Kjør dette til en glatt røre og visp i chiafrøene.
Hell blandingen i krukker eller glassbeholdere og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten til den er tykk. Jeg pleier å gjøre dette kvelden, så har jeg en rask og sunn frokost morgen etter. Den er også flott å lage om morgenen for en deilig dessert til middagen.
Topp pudding med ønsket frukt og topping. Da er det bare å kose seg.
Topp pudding med ønsket frukt og topping. Da er det bare å kose seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar