søndag 7. mai 2017

Hjemmelaget kremost med ramsløk

Hjemmelaget kremost med ramsløk, ramsløk, kremost, Lizas matverden


Har du prøvd å lage kremost selv? I enkelte kulturer er det fortsatt vanlig å lage kremost hjemme. Dette er et produktet som du kan få fra en hvilket som helst butikk, er så veldig enkelt å lage selv. Denne enkle oppskriften krever ikke ingredienser som er vanskelige å få tak i eller kompliserte matlagingsteknikker.
Hjemmelaget kremost med ramsløk, ramsløk, kremost, Lizas matverden

Denne oppskriften er en fersk er en fersk ost laget med noe syrlig for å få melken til å løpe sammen., noen kaller den også for yoghurt ost. For noen er det ikke ost hvis du ikke bruker ostestarter eller løpe for å produsere ost. Jeg brukte bare krem, melk, kefir, sitronsaft og salt, men det smaker herlig kremost allikevel

Som nevnt er osten ikke veldig vanskelig å lage Du trenger bare tålmodighet og tid, men selve tilberedningen tiden krever lite av deg.


Oppskrift til ca. 4 dl kremost

Total tilberedningstid 24 timer, aktiv tilberedningstid 30 min

Utstyr:

Medium stor tykkbunnet kjele
Termometer
Desiliter mål
Fin hullet sil
Gasklut
Ren snor eller garn
Sleiv

Ingredienser:

1 liter hel melk
6 dl kremfløte
2,5 dl kefir
0,5 dl fersk sitronsaft
1 ts salt

Hånd full ramsløk eller noen andre urter og krydder du ønsker å bruke

Varm opp melken, fløten og saltet på middels varme i en ren tykkbunnet kasserolle, rør forsiktig hele tiden, men ikke så mye at den begynner å skumme. Varm opp til 80 C til væsken begynner kruse forsiktig.


Når blandingen når 80 C, fjern den fra varmen med en gang og la blandingen hvile i 5 minutter. Tilsett kefir og sitronsaft og rør forsiktig for å blande alt godt. Smak på blandingen. Hvis den ikke smaker så syrlig som du vil ha den, ha i mer sitronsaft, vil du ha den saltere, ha i mer salt.

Dekk blandingen med en ren klut og la det hvile ved romtemperatur i minst 4 timer.


Plasser gaskluten i en bolle eller sil, og hell blandingen oppi. Samle kantene og bind den til noe slik at væsken får dryppet av seg.


Jeg bandt den opp til et av håndtakene på kjøkkenskapene. La blandingen renne av seg til den slutter å dryppe.


Når den har stoppet å dryppe og føles fast, kan du fjerne den fra kluten. Du kan spise osten som den er eller legge til smak som urter og krydder.


Du har nå laget deg en fantastisk krem ost og nyt den med godt brød, lefser eller flatbrød. Oppbevar osten tildekket i kjøleskapet og det sies at den holder seg i ca. 2 uker i kjøleskapet. Det vet jeg ikke noe om, for hos meg blir den spist opp lenge før det.


Væsken som blir igjen brukte jeg til å lage scones eller biscuits som de kaller det på den andre siden av dammen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...