søndag 10. mars 2013

Surdeigsbrød og rundstykker

En av de tingene jeg husker godt fra min tid som student i San Fransisco er Sour dough french, seige luftige brød med en sprø knasende skorpe. Jeg har ennå ikke forsøkt meg på surdeigsbrød ene og alene fordi jeg ikke har tålmodighet til å dyrke frem en surdeigskultur og kjenner heller ingen som har litt å gi bort. I det siste har det kommet produkter i butikkene som kan gi en liten illusjon av å spise deilig surdeigsbrød.
Selv om jeg liker å bake og lage mat fra grunnen av, så må jeg innrømme at noen ganger er det litt ok å benytte seg av halvfabrikata og korn-/melblandinger er det jeg bruker mest av. 
Regal har kommet med en pakke med surdeigsbrødblanding. 
For de av dere som vil ha ordentlig surdeigsbrød er ikke dette brød for dere, for i denne må man bruke
gjær, men vill du ha smaken er denne en jeg vil anbefale.


Jeg fulgte instruksen på pakken og blandet ingrediensene i brødmaskinen min som jeg var så heldig å få.
Jeg brukte et program som elter og hever, 1 1/2 time tar hele prosssen, som dere ser så hevet deigen seg skikkelig.
24 rundstykker eller 2 brød får du ut av pakken.
Bakte ut noen rundstykker og noen brød.
Etter hevet baksten i 30 minutter til

Da vi pusset opp kjøkkenet for noen år siden fikk jeg satt inn en varmeskuff under mikroovnen, noe jeg valgte for at det skulle være en form for symmetri på kjøkkenet, jeg har alltid ergret meg over skuffen helt til jeg oppdaget at jeg kunne tørke høstens grøde og heve baksten min i den.

Som dere ser hever baksten seg veldig fint.
Rett før jeg la inn brødene til heving, snittet jeg litt i dem
Stekte de midt i ovnen på 220 grader Ceslsius i 30 minutter.
Laget meg noen dipper av krydder som jeg fant på Home & Cottage.
Fibonacci er et spansk/norsk merke som er nytt på markedet.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...