En munnfull eller Lettvinte wienerbrød som jeg ble kjent med via svigermor, er vannbakkelsoppskrift hvor man erstatter vann med melk.
for english press HERE
for english press HERE
Enkle og gode, vi elsker dem og med en anelse melis- eller sjokoladeglasur er de bare helt herlige.
Jeg kan mumse på dem uten noe søtt eller med et tynt lag med sukrinmelis.
2,5 dl melk
125 g smør
125 g hvetemel
ca. 4 stk egg
Kok opp melk og smør.
Tilsett mel og rør sammen.
Visp sammen og tilsett ett og ett egg.
Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Tilsett mel og rør sammen.
Visp sammen og tilsett ett og ett egg.
Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!
Avkjøl på rist og pynt vannbakkelsene med melis- eller sjokoladeglasur.
Ser deilige ut! Lekker kombinasjon med melis og sjokolade på toppen.
SvarSlettGod helg:-)
Denne må jeg prøve!!
SvarSlettSiw
Ser skikkelig godt ut! Mmm!
SvarSlettSitter og søker på disse herlighetene og disse ligner veldi på de mamma bruker å lage, men stemmer det at det bare skal være 2.5 dl melk? Alle andre oppskriftene jeg finner er nesten lik din på alt untatt melke mengde. Andre bruker 4-5 dl, så det var veldig stor forskjell...😊
SvarSlettMvh Grete
Hei Grete
SlettTil denne oppskriften skal det bare vær 2,5 dl melk. jeg fikk oppskriften av mine barns grand tante. Du får en tynnere røre om du har i mer melk. Jeg har aldri forsøkt å bruke mer melk, så jeg kan ikke komme med noe bedre svar. Du ser resultatet på bilde
Mvh
Liza
Hei!
SvarSlettHar du tips for at de ikke skal klappe sammen når de tas ut av ovnen?