Damene koste seg og det det holdt ikke med en tallerken med suppe:
Ingredienser:
2 løk
3 hvitløksfedd
350 g poteter
2 gulrøtter
3 selleristenger
2 ts madrass curry paste
1 ts malt koriander
1/2 ts spisskum
2 kanelstenger
1 ss sukker
1 ss revet fersk igerfær
1 ts finhakket chili
2 ss nøytral olje
6 dl vann
6 dl kyllingkraft
2 dl røde linser
250 g Fersk kylling
3 dl kokosmelk
1/2 dl yoghurt naturell
2 ss fersk sitronsaft
salt etter smak
Fersk koriander til pynt
Finhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt i terninger. Skjær sellerien i tynne skiver. Hakk chili og press sitron. Riv ingefær.
Varm olje i en romslig kasserolle og fres løk og hvitløk et par minutter med karripasta (madras curry paste finnes både mild og sterk i asiahyllen), tørre krydder, sukker, revet ingefær og chili.
Bland i potet, gulrøtter og selleri og fres videre ett minutts tid.
Hell i vann, kraft og rør i salt. Kok cirka 10 minutter under lokk.
Vend i linsene og kok videre cirka 10 minutter.
Renskjær kyllingen. Skjær kyllingkjøtt i fine stykker og tilsett sammen med kokosmelken.
Kok videre cirka 5 minutter. Smak til med yoghurt og sitron.
Servér med finhakk koriander og godt brød
Til dessert fikk vi masse deilige oster
Chevre, Gorgonzola, Stilton, Brie og Parmesan
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar