tirsdag 12. mars 2013

Ssamjang, pikant koreansk dippingsaus

Problemet med denne sausen er at det ikke er så lett å få tak i 2 av ingrediensene. Jeg har som regel fått Mannen til å ta med seg en liten boks eller to med ferdig dippingsaus fra Korea når han er der i jobbsammenheg. Her som med bbq sausen har jeg lett på nett og eksperimentert og kommet frem til en anstendig løsning.I mangel på Doenjang fant jeg en erstatter crushed yellow bean sauce og kimchee base som erstattning for gochuang.

Ingredienser til 4 porsjoner
0,5 dl doenjang (fermentert soyabønne paste)
1 ss gochujang (sterk fermentert chili paste)
1 stilk vårløk
1 fedd presset hvitløk
0,5 dl finhakket løk
2 ts honning
2 ts ristet sesamfrø
2 ts ssamolje

Som vist på bildet i bollen med hakket chalottløk så er bønnesausen ganske flytende i forhold til hva bønnepasta skal være og mye mørkere
Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle og rør til alt er godt blandet.

Denne dippen kan brukes til storfe, svin eller kylling, det er sikkert litt forskjeller på sausen når det kommer til de forskjellige kjøttsortene, men det har ikke jeg fått helt for meg så jeg bruker en universal en:)

Hvis du heller vil kjøpe dette for å få en mer autentisk smak så kan du gå inn HER å bestille fra koreamat.no

3 kommentarer:

 1. Jeg har lenge prøvd å få tak i gochujang, men fant det aldri her i stavanger, så jeg begynte å google det og fant ut at jeg kan jo like godt lage det selv. :) og det må jeg nok også, for mel av malt er neppe glutenfritt, blir nok ikke lett å finne en erstatter for det, men må jo bare prøve meg fram. Vil så gjerne ha litt gochujang i wakame som vi lager til sushi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei jeg har brukt et japansk merke som ligner litt men den er ikke fermentert og inneholder ikke malt. Momoya heter merket og er en kimchee base, kimuchi no moto.
   Jeg googlet også hvordan du lager det og det virker enkelt, men det tar tid og det er der jeg sliter;)
   Ha en fin kveld

   Slett
 2. Hei Liza. Denne dipen hadde nok vært god til friterte wonton! Jeg har ikke hørt noe om den 20. dessverre..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...