Tante B lurte på om jeg kunne ordne marsipankake til Onkel As bursdag, jeg grublet lenge over hva jeg skulle lage. Da dagen var her fikk jeg et sukkerbrød, fløte og syltetøy levert på døren:) Tante B lager bare utrolig gode sukkerbrød, så jeg bryr meg ikke om å bake den slags når hun villig baker.
Onkel A var en aktiv fotballspiller på sine yngre dager og spilte i det som nå kalles Tippeligaen, han elsker jakt og fiske og er en aktiv Bridgespiller.
Jeg hadde lyst til å pynte med fotball tema og jakt og fiske, men var redd for at det kanskje ville bli for mye
Det endte med at jeg bare pyntet med noen spillekort av sukkerfondant og hjerter 8 og 5 for å representere alder. Jeg kunne kanskje ha pyntet mer, men han finnes ikke jålete så jeg gjorde den enkel og med en marsipan rose bare for å gi kaken litt volum.
Kaken delte jeg i tre, fylte med bringebærsyltetøy, ferske bringebær og krem og trakk det hele med marsipan.
Sukkerbrød til 26 cm rund form:
Joda, jeg har bakt sukkerbrød selv også;)
Joda, jeg har bakt sukkerbrød selv også;)
Forvarm ovnen til 160 grader Celsius
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på 160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
Fyll:
3/4 l kremfløte piskes til krem
2 dl bringebærsyltetøy
400 g bringebær.
Trekk og pynt:
800 g marsipan
250 g hvitfondant
Tusjer med spiselig farge.
WOW! Flott kake. Jubilanten ble nok fornøyd kan jeg tenke meg:-)
SvarSlett