fredag 8. mars 2013

Lettvinte wienerbrød, herlige munfulle

 En munnfull eller Lettvinte wienerbrød som jeg ble kjent med via svigermor, er vannbakkelsoppskrift hvor man erstatter vann med melk.
for english press HERE



Enkle og gode, vi elsker dem og med en anelse melis- eller sjokoladeglasur er de bare helt herlige.
Jeg kan mumse på dem uten noe søtt eller med et tynt lag med sukrinmelis.
Ingredienser til 12 spiseskje store boller

2,5 dl melk 
125 g smør 
125 g hvetemel 
ca. 4 stk egg

Kok opp melk og smør.

Tilsett mel og rør sammen.

 Visp sammen og tilsett ett og ett egg.

Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!
Avkjøl på rist og pynt vannbakkelsene med melis- eller sjokoladeglasur.
Hvis du vil ha helt sukkerfriekaker kan du strø litt sukrinmelis på.

6 kommentarer:

  1. Ser deilige ut! Lekker kombinasjon med melis og sjokolade på toppen.

    God helg:-)

    SvarSlett
  2. Sitter og søker på disse herlighetene og disse ligner veldi på de mamma bruker å lage, men stemmer det at det bare skal være 2.5 dl melk? Alle andre oppskriftene jeg finner er nesten lik din på alt untatt melke mengde. Andre bruker 4-5 dl, så det var veldig stor forskjell...😊
    Mvh Grete

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Grete
      Til denne oppskriften skal det bare vær 2,5 dl melk. jeg fikk oppskriften av mine barns grand tante. Du får en tynnere røre om du har i mer melk. Jeg har aldri forsøkt å bruke mer melk, så jeg kan ikke komme med noe bedre svar. Du ser resultatet på bilde

      Mvh
      Liza

      Slett
  3. Hei!
    Har du tips for at de ikke skal klappe sammen når de tas ut av ovnen?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...