mandag 18. mars 2013

Cupcake som avec til kaffen med cognac- og whiskykrem

Jeg var invitert på treff med de jeg ble kjent med da vi bodde i Hong Kong og tenkt jeg skulle lage litt søtt til kaffen.
Jeg laget to voksen cupcakes, en med cognac og en med whisky, den siste er med ostekrem til de som ikke liker de forrige eller kjører:)


Alle tre er sjokolade cupcakes

Til ca 16 store eller 24 små
Forvarm ovnen til 190 grader Celsius

200 g smør 
4 stk egg 
4 dl sukker 
8 dl hvetemel 
3 ts bakepulver 
2 ts salt 
6 ss kakao 
4 ts vaniljesukker
2 dl melk 

Smelt smøret og ha i melken. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
Sikt sammen det tørre i en bolle. Ha smør og melk i eggedosisen. 
Bland inn det tørre til en jevn blanding. 
Fyll massen i muffinsformer . Fyll opp ca 2/3, jeg bruker en muffisskje alla iskremskje, da blir kakene like store.
Stek midt i ovnen i 12-15 minutter
Cacas i Oslo kjøpte jeg smørkrembase, bruken av dette kan minne meg melblandingen som jeg bruker til en Magnolia Bakery icing jeg liker å bruke, du får en lettere smørkrem og ikke så kjempesøt.

Jeg følger instruksene på pakken men bytter ut halve vannmengden med cognac eller whisky.

Sjokolade- og cognackrem
100 g smørkrem miks
100 g melis
100 g vann
100 g cognac
2 ss cacao
Blander dette godt og lar det stå å hvile ca. en time.
Så pisker jeg opp 250 gram romtemperert smør og blander inn cognac miksturen en spiseskje av gangen.

Whiskykrem
100 g smørkrem miks
100 g melis
100 g vann
100 g whisky
Blander dette godt og lar det stå å hvile ca. en time.
Så pisker jeg opp 250 gram romtemperert smør og blander inn whisky miksturen en spiseskje av gangen.

Da er det bare å sprøyte på på kremen og pynte kakene:)

















1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...