søndag 9. desember 2012

Tom Yum Goong

 Tom Yum er en sterk og syrlig suppe som er vanlig i Thailand og Laos
Jeg har brukt ferdig Tom Yum paste men du kan lage din egen hvis du har lyst, jeg fant en oppskrift HER. En dag skal jeg nok lage egen paste, men for nå er det enklere å gjøre det på denne måten.



Oppskrift ti 4 personer
1 liter vann
100 g Tom Yum paste
30 g galangang
60 g lemmongrass
100 g sopp
400 g reker
3 ss fish sause
3 ss lime juice
8 kaffir blader
Kok opp vann, paste, galangang, lemmongrass og sopp til det fosskoker, sett ned varmen til lav varme og ha i rekene og la de trekke, ha i fish sauce og lime juce.
Når  rekene er ferdig trukket ha i revne kaffirblader.

Server med ris eller nudler



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...