Det har blitt så mye søtsaker i det siste og som diabetiker må jeg tenke mindre sukker for å holde blodsukkeret stabilt og derfor hadde jeg lyst til å prøve å lage karameller/knekk uten sukker.Etter et møte med noen som ikke tålte laktose eller sukker og hvor vi diskuterte laktosefrie og sukkerfrie alternativer, fikk jeg lyst til å forsøke å bruke kokosmelk. Jeg hadde et spesielt pålegg i tankene da jeg gikk i gang med dette, coconut jam som jeg smakte på Filippinene, et tykkt seigt og søtt kokospålegg.
Bitene avbildet over dyppet jeg i raw sjokolade og kokos, de ble nesten som almomd rocca som jeg har laget tidligere
Knekk
1 boks kokosmelk
Bitene avbildet over dyppet jeg i raw sjokolade og kokos, de ble nesten som almomd rocca som jeg har laget tidligere
Knekk
1 boks kokosmelk
0,8 dl sukrinmelis
1 ss cocosa
2 ss kokosblomst sukker
litt kokos
Raw sjokolade til trekk
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g agavesirup eller. annen søtning
Smelt alt over vannbad og ikke la massen overstige 40 grader Celsius
Smelt alt over vannbad og ikke la massen overstige 40 grader Celsius
Bland knekk ingrediensene i en kjele og kok opp
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Rør hele tiden så ikke massen brenner seg
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Rør hele tiden så ikke massen brenner seg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar