mandag 26. mars 2012

Fish sauce wings reprise

Jeg elsker smaken av det salte og søte med koriander og mynte og egentlig så synes jeg at vi burde ha dette oftere, sist vi hadde dette var 31.10.2011 og en juleribbe vri 13.12.2011. Salaten er akkurat den samme som jeg laget her om dagen men med mango i tillegg se her, med mangoen får du inn det syrlige til retten.

1,25 dl asiatisk fish sauce
1,25 dl sukker
2 fedd hvitløk knust
2 fedd hvitløk presset
1,5 kg kyllingvinger eller lår
2 ss olje, pluss litt ekstra til fritering
2,5 dl maizenna
1 ss hakket korianderblader
1 ss hakke mynte

1. bland fishsauce, sukker og knust hvitløk i en bolle, ha i kyllingvingene og bland godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer og bland med jevne mellomrom. Jeg hadde den i marinaden litt lenger

2. varm opp 2 ss med olje og friter den pressede hvitløken til det er gyllent og la der renne av seg på kjøkken håndkle.

3. I en kasserolle koker du opp marinaden over middels til høy varmme ti blandingen blir tykk men fremdeles flytende.

4. I en stor kjele varm olje til frittering, 5 cm med olje. Ha marinaden i en liten kaserolle, tørk av vingene med papirhåndklær. Ha maizennaen i en bolle og legg kyllingvingene i slik at de får et lag med maizenna på seg. Friter vingene i passe store mengder til de er gjennomstekte ca.10 minutter og la de renne av seg på kjøkken håndkler og ha de på et serveringsfat/bolle

5. Varm opp marinaden igjen og la den tykne mer og hell marinadesirupen over vingene og bland godt og garner med hakket blad coriander, mynte og den sprøstekte hvitløken.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med seieren i kyllingutfordringen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:)
   Hadde glemt å skjekke statusen på utfordringen, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.:)

   Slett
 2. Gratulerer med seieren! Gøy og vel fortjent.
  Klem, AC:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...