onsdag 28. mars 2012

Gaufre de Bruxelles eller Belgisk vaffel

I motsetning til Liege vaflene kommer altså denne typen fra Brussel. Jeg har lest et eller annet sted at da en amerikaner introduserte disse til amerikanerene oppdaget han at mange av hans medborgere ikke viste hvor Brussel var og derfor byttet navn til belgiskevafler :)
Denne typen vaffel er også luftigere og sprøere enn Liegevaflene
4 stk eggeplomme
bitte litt salt
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
150 g smeltet smør
3,5 dl melk
3,5 dl vann
25 g gjær
1 ss olje
4 stk eggehvite

Slik gjør du
 Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
 Smelt smøret, ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren. Bland inn pisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Stek sprø vafler og serverer med et dryss melis, krem og bær, med skinnfrie appelsinbåter, sjokolade eller det du måtte ønske :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...