mandag 2. januar 2012

"Pekingand"

Egentlig er dette en rett som tar ekstra lang tid å lage se her, men jeg lager en hurtigversjon i dag
I en panne har jeg
0,5 dl soyasaus
0,5 dl risvin/sherry
4 ss honning
4 ss sesamolje
1 ts støtt ingefær
Legger i 4 andebryst og kok opp til det nesten ikke er mer marinade igjen, snu andebrystene, ca. 5 minutter på hver side den snu en siste gang med skinnsiden ned veldig raskt for å få mest mulig av den karameliserte marinaden på, ca. 1 minutt.
Så snitter jeg skinnet 
Steker andebrystene med skinn siden ned først og snu, her bruker jeg også ca. 5 minuttter på hver side
La brystene hvile og skjær opp
Noen i familien vil helst at den skal stekes litt merog da tar jeg noen av skivene og steker i samme fett som tidligere, legger stykken raskt tilbake rører rundt og tar bitene ut igjen med en gang.
Serverer med små kinesiske pannekaker enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt og
strimlet slangeagurk, vårløk og hoisin saus. Bruker du ferdig kjøpte pannekaker som du kjøper i en innvandrerforretning tar det ikke lange tiden å lage denne retten, under en time faktisk ca 45. minutter.
Jeg har bestilt dette hos en av de lokale spisestedene her og jeg venter like lenge og betaler fire ganger så mye.
Minstemann ble med i butikken og hun har gjerne sin egen handlevogn og klarte å smugle med seg bringebærgele i vognen og jeg oppdager ikke dette før jeg betaler i kassen. Jeg severte den likså godt med en gang så vi er kvitt den og da skal vi gjøre et forsøk på å være sunne en god stund fremover.

1 kommentar:

  1. Mmm. En snarvei til crispy duck er ikke feil å ha i bakhånd:) Ser fantastisk godt ut!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...