søndag 29. januar 2012

Knekkebrød

Det er mange knekkebrød oppskrifter der ute ,men etter mye prøving har jeg funnet ut at vi liker disse best.
De her blir sprø selv om de ikke stekes hardt i ovnen.
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
I en bolle har jeg
2 dl solsikkefrø
2dl sammalt rug
2 dl havregrynm
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
blandes og ha i 
7 dl vann
rør godt og la den svelle i 20 minutter.
Fordel blandingen på tre bakebrett med bakepapir så tynt du klarer og bruk en pizza cutter og rull opp ruter slik at det blir lettere å bryte opp når de er ferdig stekte.
Stek alle brettene på en gang i 60 minutter. Hver 20 minutt på du tømme ovnen for vanndamp og sett det øverste brettet nederst og flytt de andre to opp, dette må også gjøres hvert 20 minutt. 
Alle ovner er forskjellige og vi klarer aldri å lage samme tykkelse på knekkebrødene hver gang, så hvis de ikke er tørre og sprø etter 60 minutter, del de opp og la de ligge å tørke i ovnen på 100 grader Celsius mellom 15-60 minutter. Det kommer an på tykkelsen  på knekkebrødene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...