Da spanjolene kom til Filippinene for første gang møtte de et folk som kokte maten sin i eddik, retten fikk navnet Adobo og betyr å marinere/marinade på spank. Hva som var i en førspank adobo sier historien ikke noe om bortsett fra at den innholdt eddik. Dagens rett lages på mange måter, jeg har til og med lest en oppskrift med kokos melk. Man kan lage denne retten med kylling og oksekjøtt også.
Vi liker den best med svin eller kylling, men i dag ble det svinekjøtt
Ha i
2-3 ss olje
i en gryte og fres
2 hakket løk
1 hel hvitløk (presset)
Ha i
1 kg skivet svinekjøtt(sideflesk eller nakkekotletter)
1 kg skivet svinekjøtt(sideflesk eller nakkekotletter)
1,5 dl soyasaus
1,5 dl eddik(jeg brukte hvitvins eddik)
4 ss sukker
8-10 laurbær blad
1 ss hele pepperkorn
1 ss paprikapulver
og la dette småkoke i ca 30 minutter.
Etter på steker man opp kjøttet
og heller marinaden over og lar det putre i gryten i ca. 1,5 time på lav varme for at kjøttet skal mørne.
Hvis du bruker kylling, kan du kutte ned koke tiden med minst 1 time, kok retten raskt opp ved medium til høy varme.
Noen velger å koke marinaden raskt opp med litt maizenna for å tykne sausen før de heller over kjøttet
Hvis du bruker kylling, kan du kutte ned koke tiden med minst 1 time, kok retten raskt opp ved medium til høy varme.
Noen velger å koke marinaden raskt opp med litt maizenna for å tykne sausen før de heller over kjøttet
Serveres med ris og ønsket grønnsaker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar