Hagen er full av epler og tomatplantene i kjøkkenhagen bærer fremdeles frukter, men nå er det så sent på året, så jeg tviler på at de vil modne før vinteren kommer.
Til denne Chutneyen brukte jeg
1 kg grønne tomater
0,5 kg grønne epler
200 g blandet tørket frukt (jeg brukte gule og brune rosiner, tørkede tranebær og tørkede epler)
1 stor løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
100 g sukker
100 g brun sukker
1 ts salt
2,5 dl hvitvinseddik
2 ts ingefær, revet
2 ts malt koriander
1/4 ts cayennepepper
Bland alt sammen i en kjele og kok opp. La blandingen småkoke på medium varme i ca. 2 timer til alt er mykt og mørt.
Ha chutneyen i rene og sterile glass, fyll nesten helt opp, men pass på at kanten på glasset er ren. Sett på lokk og oppbevar den tørt og kjølig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar