onsdag 3. oktober 2012

Peppermyntetrøfler trukket i mørk sjokolade


Sjokoladetrøfler med peppermynte trukket med mørk sjokolade


Denne oppskriften gir ca. 35 ruter med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid.
Til sammenligning til trøflen med chili og kanel er denne trøffelblandingen mykere

300 g mørk sjokolade
3 dl fløte
50 g smør
1 ts peppermynteolje

150 g mørksjokolade til trekking av kulene
Folie med sjokoladetrykk(finnes hos cacas)

Dag 1:
Kok opp fløte og smør. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme blandingen. Rør til sjokoladen har smeltet og smakstilsetningen. Hell røren i en form eller former (mine er 1cm tykk), dekk til og sett det kaldt natten over.

Dag 2:
Skjær trøflen i biter ca 2x2 cm og frys bitene i noen timer før du trekker de med sjokolade.
Varm opp sjokoladen over vannbad og pass på at den ikke blir mer enn 40 grader, husk at sjokolade smelter ved kropstemperatur. Blir sjokoladen for varm blir den knudrete og fort missfarget.

Når overtrekksjokoladen er klar tar du ut bitene fra fryseren litt og litt og dypp de i den smeltede sjokoladen. Legg en bit folie med sjokoladetrykk og la sjokoladen stivne, når sjokoladen er hard så kan du ta av folien og sjokolade trykket vil bli værende på bitene.
Oppbevar tørt og kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...