fredag 26. oktober 2012

Hummer og sjøkrepssuppe


Jeg har fått meg en ny stavmikser, en Electrolux Ultramix pro med 700 W motor. Dette er en stavmikser som er laget for vanlig husholdning etter en proff modell, alt er større, lengre og den har tre skjæreblader.


 Du kan lage mye med en stavmikser men den ultimate testen må vel være å lage en skaldyrsuppe.
I hummer og kreps ligger mye av smaken i skallet og den skal vi få frem med stavmikseren

Ingredienser til 4
1 levende eller ferdig kokt hummer
5 sjøkreps
1 stk løk
6 plommetomater
6 søte cherrytomater
(du kan bruke samme type tomat men bare pass på at det tilsvarer samme mengde)
2 stilk frisk timian
7 stk hel pepper
2 dl hvitvin
2 ss cognac
1 l fiskekraft eller 1 l vann og 1fiskebuljong
3 dl kremfløte
1,5 dl fløte piskes til krem
1 frisk dill
Purreløk
Salte og peppre etter smak og hvis du ønsker at den skal bite litt, ha i en klype med kayennepepper.
Skrell løk og del opp i biter, del tomatene i biter og fres dette opp i olivenolje.
Rens hummer og sjøkrepsene og ha i skallet i sammen med tomatene og løken, la dette surre litt før du har i kraften, cognac, hvitvin, timian og pepper, la dette småkoke i ca. 20 min.
Mos alt med stavmikseren


Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til suppen er passe tykt og smak til med krydder.
Pisk kremen og ha en toppet spiseskje i skålene, fordel hummer og krepsekjøttet og hell over suppen.
Pynt med dill og purreløk, server med godt brød eller butterdeigskjeks
Denne stavmikseren tålte skalldyr og det gikk fort også, egentlig skal man dele opp skallet i mindre biter men det gjorde ikke jeg og allikevel moste den skallet uten å gå varm.

Stavmikseren er sponset av Electrolux.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...