fredag 5. oktober 2012

Fishsauce wings med Stange kylling

Jeg var så heldig å vinne Matbloggsentralens kyllingutfordriing med DENNE retten og hva var ikke mer passende da jeg var en tur innom Stangeriet i Mathallen enn å plukke opp et par kilo kyllingvinger og lage den på nytt. Denne gangen serverte jeg den med salat av høvlet mango og agurk.
Ingredienser
1,25 dl asiatisk fish sauce
1,25 dl sukker
2 fedd hvitløk knust
2 fedd hvitløk presset
1,5 kg Stange kyllingvinger
2 ss olje, pluss litt ekstra til fritering
2,5 dl maizenna
1 ss hakket korianderblader
1 ss hakke mynte

1. bland fishsauce, sukker og knust hvitløk i en bolle, ha i kyllingvingene og bland godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer og bland med jevne mellomrom. Jeg hadde den i marinaden litt lenger

2. varm opp 2 ss med olje og frittér den pressede hvitløken til det er gyllent og la den renne av seg på et  kjøkkenhåndkle.

3. I en kasserolle koker du opp marinaden over middels til høy varme, til blandingen blir tykk, men fremdeles flytende.

4. I en stor kjele varm olje til frittering, 5 cm med olje. Ha marinaden i en liten kasserolle, tørk av vingene med papirhåndklær. Ha maizennamelet i en bolle og legg kyllingvingene i slik at de får et lag med maizenna på seg. Frittér vingene i passe store mengder, til de er gjennomstekte ca.10 minutter eller til de begynner å flyte, og la de renne av seg på kjøkken på kjøkkenpapir og ha de på et fat eller i en stor bolle.

5. Varm opp marinaden igjen og la den tykne mer, og hell marinadesirupen over vingene og bland godt. Dryss hakket bladkoriander, mynte og den sprøstekte hvitløken over.


Salat
Slangeagurk og brasiliansk mango eller en halv moden thai mango(den skal være syrlig søt)

Jeg serverte denne retten med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...