Jordskokksuppe er kjempegodt og da jeg var en tur innom Mathallen da opplysningskontoret for frukt og grønt var der, var jeg så heldig å få med meg jordskokker hjem.
Ingredienser til 4
700 g jordskokker
7 dl vann
3 dl fløte
1 ss smør
Salt og pepper
sherryeddik eller hvitvinseddik
trøffelolje fra Oliviers & Co
Trøffelsalami, kjøpt hos StiLiMat
Skrell jordskokkene, kok de opp i vann og fløte til de er møre og sil av kraften, legg den til side.
Smelt smøret i de varme jordskokkene, mos de i en blender eller bruk en stavmikser.
Spe pureen med kraften du satte til side og hell på til du får den konsistensen du ønsker.
Ha i 1 ss eddik, smak til med salt og pepper.
Topp hver porsjon med 1 liten spiseskje med trøffel olje og et par spiseskjeer med trøffelsalami skåret i små terninger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar