Jeg elsker disse vaflene og er en gang i tiden kjent i familien for å gjøre mye for å få tak i herlighetene. I disse dager er de å få kjøpt i Norge mest som ferdige vafler du kan varme opp i brødristeren og noen få utsalgssteder kan du faktisk få ferske nystekte vafler. Første gang jeg fikk smaken på disse var på slutten av 90 tallet på en liten tur til Brussel med mannen min og da vi kom hjem var det rett hjem å lete på nettet for å finne en oppskrift, men på den tiden var der ikke like mange oppskrifter tilgjengelig som det er i dag. Sommeren 2002 skulle vi på bilferie til Frankrike og etter mye om og men klarte jeg å overtale mannen min til å ta en liten svipptur innom Brussel på veien ned for å kjøpe vafler.
Da vi endelig ankom byen var det blitt ganske sent og endte med å overnatte, med andre ord dyre vafler,
men barna og jeg syntes det var verdt det :)
Vaflene blir herlig deigete
Her er en oppskrift jeg har kommet frem til
Da vi endelig ankom byen var det blitt ganske sent og endte med å overnatte, med andre ord dyre vafler,
men barna og jeg syntes det var verdt det :)
Vaflene blir herlig deigete
Her er en oppskrift jeg har kommet frem til
500 g mel
1,5 dl lunken melk
25 g fersk gjær/1/2 pk tørrgjær
3 egg og 2 eggeplommer
1/4 ts salt
5 ss vanilje ekstrakt/sukker
300 g smør
400 g perle sukker eller knuste sukkerbiter
Lag deigen med alle ingrediensene unntatt smør og perle sukker.
La deigen hvile 30 minutter dekket med en klut.
Tilsett mykt smør i deigen med eltingen og avslutt med perle sukker.
Del deigen i biter på 100 gr.
La deigen hvile i 15 minutter og stek i et for varmet jern i ca. 3 minutter pluss minus
La deigen hvile i 15 minutter og stek i et for varmet jern i ca. 3 minutter pluss minus
Det så kjempe godt ut, tror jeg må prøve dette:-)
SvarSlettHei! Jeg har veldig lyst til å prøve oppskriften din - har du noe erfaring med å steke deigen/røren i vanlig vaffeljern?
SvarSlettHei Pia
SlettDu kan, men resultatet blir ikke det samme dessverre.
Hei!
SvarSlettSkal ikke smøret smeltes? Hva slags smør bruker du?
Hei Marius
SlettI denne oppskriften skal du elte mykt romtemperert smør tilslutt før du rører inn perlesukkeret. Jeg bruker vanlig Tine meierismør. Det finnes sikkert oppskrifter hvor du smelter smøret, men jeg liker denne best og synes den blir mest lik originalen.
Lykke til og godt nyttår:)
Liza
Hei:) kan denne deigen ligg kjølig? Hvor lenge, evt? Ikke fryses?
SvarSlettMvh Rune Opedal
Hei Rune
SlettBeklager sent svar ja den kan ligge kjølig og langtidsheves og den kan fryses ned. Frus ned deigen i ferdige porsjoner og ved opptining så legg deigemnene på et bakebrett og la de tine langsomt i kjøleskapet.
Mvh
Liza
Hei Rune
SlettBeklager sent svar ja den kan ligge kjølig og langtidsheves og den kan fryses ned. Frus ned deigen i ferdige porsjoner og ved opptining så legg deigemnene på et bakebrett og la de tine langsomt i kjøleskapet.
Mvh
Liza