søndag 22. desember 2013

Sunnere supergode brentemandler


Jeg kan spise brentemandler året rundt, som alt annet søtt elsker jeg dem, men på grunn av min diabetes ikke så særlig bra å spise. Jeg laget daim lignende godteri av sukrin og kokosmelk i fjor som ble veldig bra, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på brente mandler. 


Ingredienser:
125 g mandler
1/2 dl sukrin gold
2 ss vann
1  ss smør
1 ts kanel

Slik gjør du:

Kok opp sukrin og vann medium+ varme, du må passe på at den ikke brenner seg .
Ha oppi mandler og kanel og la det trekke til det blir en tykk masse.
Tilsett smør og la det trekke videre noen minutter.
 Massen skal være gyllenbrun, ikke brent.

Legg mandlene på bakepapir og skill de fra hverandre med to gafler eller som jeg gjør med hendene, slik at de ikke stivner sammen til en klump.
Jeg bruker bommuls hansker under lateks hansker slik at jeg kan ta på massen med hendene, knar de lett til sukrinen har stivnet.
Sukrin Gold er ikke som sukker og du får ikke smaken av sukker knekk, smaken er lett iset, men med kanel smaker det ganske godt og er et sunnere alternativ.
PS ikke spis for mye av dette som annet søtnings alternativ er dette også lettere lakserende.




1 kommentar:

  1. Dette hørtes godt ut! :) Har ennå ikke fått laget brente mandler, men kanskje jeg får til noe i dag.

    Ønsker deg og dine en vakker høytid!
    Klem ,
    Anette Willemine

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...