søndag 8. desember 2013

Jyttemel lapper med daddel sirup

 
Daddel sirup er et godt alternativ som søtning til pannekaker, lapper, sveler eller andre ting man har sirup på.
Dette er ikke et sukkerfritt, men siden man bruker moste dadler vil den inneholde mye fiber også. Denne oppskriften gir sirupen en mer puré aktig konsistens, men det er daddelsirup å få kjøpt som har konsistens som vanlig sirup.

Daddelsirup


2 dl dadler
4 dl vann
1-2 ss fersk sitronsaft

Fjern stenen i dadlene og ha de i en kasserolle.
Hell i vann
og sitron.
mos blandingen med en stavmikser og kok opp, sil blandingen og kok opp igjen.
Når blandingen blir så tykk at den dekker baksiden av en skje er den ferdig. Hell blandingen i en steril flaske og oppbevar den kjølig

Jyttemel lapper
Til 4 personer trenger du 
3 egg
1 dl sukker
5 dl kefir
5 dl jyttemel
1/2 ts natron
1/2 ts hornsalt
40 g smeltet smør

Visp egg og sukker, bland inn kefiren og så alt det tørre.
Tilslutt rører du inn det smeltede avkjølte smøret.
Stek opp lapper og spis sammen med daddelsirupen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...