Disse kakene ble jeg kjent med i USA tidlig på 90 tallet. Jeg elsket den herlige smaken av kanel med en gang, at kakene var sprø utenpå og myke inn samtidig litt seige, som de sier på godt utenlandsk "chewy. Selv om disse kakene ikke er typisk julekake her i Norge, så kan den gå under betegnelsen som en mulig ny julekake eller en konkurrent til de 7 sortene.
Herlige kaker med et Dryss av herlig sukker og kanel.
2,5 dl smør eller margarin
3,75 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
6 dl hvetemel
2 ts kremortarari(cream of tartar)
(fås kjøpt på apoteket)
1 ts natron
Bland sammen
2 ss sukker
2 ts malt kanel
i en liten bolle
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
Rør sukker og smør hvitt, bland inn 1 og 1 egg og pass på at egget er godt rørt ut i smørblandingen før du har i mer egg.
Tilsett vaniljeekstrakten.
Rull spiseskje store kuler og rull dem i sukker- og kanelblandingen
Når du tar ut kakene av ovnen og sett kakene på en rist for avkjøling.
Jeg lærte et triks for lenge siden, hvis du vil ha sprø skorpe og myk senter, bak kjeksene på lav varme 150 grader Celsius i 20 minutter.
Jeg lærte et triks for lenge siden, hvis du vil ha sprø skorpe og myk senter, bak kjeksene på lav varme 150 grader Celsius i 20 minutter.
Ser farlig gode ut😋
SvarSlett200grader eller 150grader?
SvarSlettOppskriften sier 200 grader, men jeg liker å bake cookiesene på 150 grader Celsius i 20 minutter, da blir de sprø utenpå og myke inni, det kommer an på hva du liker:)
SlettHei, lurer på om det er snakk om to teskjeer av denne norske vaniljeessensen:
SvarSletthttp://www.morshjemmebakte.no/Produkter/Konditorfager-og-essenser/Vaniljeessens
eller om det er snakk om en amerikansk/engelsk sort?
Mvh
Dora Tessmann
Hei Dora
SlettVaniljeekstrakt er den amerikanske sorten og er laget av ordentlig vanilje, det du sendte meg link på er vanililn et bi produkt fra celluloseindustrien. Når jeg har sagt det, så har vi brukt vanilje essens i Norge i mange år og ingen har strøket med av den ennå. Du kan godt bytte ut ekstrakten hvis du ikke har.
God bakst og God Jul.
Klem
Liza
Flott, da blir det bakst i helgen:)
SlettTakk for så raskt svar, og ha en god jul!
Dora