onsdag 4. desember 2013

Snickerdoodle

Disse kakene ble jeg kjent med i USA tidlig på 90 tallet. Jeg elsket den herlige smaken av kanel med en gang, at kakene var sprø utenpå og myke inn samtidig litt seige, som de sier på godt utenlandsk "chewy. Selv om disse kakene ikke er typisk julekake her i Norge, så kan den gå under betegnelsen som en mulig ny julekake eller en konkurrent til de 7 sortene.
Herlige kaker med et Dryss av herlig sukker og kanel.



Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
2,5 dl smør eller margarin
3,75 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
6 dl hvetemel
2 ts kremortarari(cream of tartar)
(fås kjøpt på apoteket)
1 ts natron

Bland sammen
2 ss sukker
2 ts malt kanel
i en liten bolle

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
Rør sukker og smør hvitt, bland inn 1 og 1 egg og pass på at egget er godt rørt ut i smørblandingen før du har i mer egg.
Tilsett vaniljeekstrakten.
Tilslutt har du alt det tørre og bland alt godt sammen.
Rull spiseskje store kuler og rull dem i sukker- og kanelblandingen
Legg kulene på en bakepapir klett plate med ca 5 cm mellomrom og trykk kulene ned litt.

Bak kakene i 8-10 minutter.
Når du tar ut kakene av ovnen og sett kakene på en rist for avkjøling.

Jeg lærte et triks for lenge siden, hvis du vil ha sprø skorpe og myk senter, bak kjeksene på lav varme 150 grader Celsius i 20 minutter.




6 kommentarer:

  1. 200grader eller 150grader?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oppskriften sier 200 grader, men jeg liker å bake cookiesene på 150 grader Celsius i 20 minutter, da blir de sprø utenpå og myke inni, det kommer an på hva du liker:)

      Slett
  2. Hei, lurer på om det er snakk om to teskjeer av denne norske vaniljeessensen:
    http://www.morshjemmebakte.no/Produkter/Konditorfager-og-essenser/Vaniljeessens

    eller om det er snakk om en amerikansk/engelsk sort?
    Mvh
    Dora Tessmann

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Dora
      Vaniljeekstrakt er den amerikanske sorten og er laget av ordentlig vanilje, det du sendte meg link på er vanililn et bi produkt fra celluloseindustrien. Når jeg har sagt det, så har vi brukt vanilje essens i Norge i mange år og ingen har strøket med av den ennå. Du kan godt bytte ut ekstrakten hvis du ikke har.
      God bakst og God Jul.
      Klem
      Liza

      Slett
    2. Flott, da blir det bakst i helgen:)
      Takk for så raskt svar, og ha en god jul!
      Dora

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...