Ca. 10 porsjoner
Ingredienser:
8 egg
1½ dl sukker
10 dl melk
1 vaniljestang
1 vaniljestang
2 dl bourbon/whiskey
1½ dl cognac
5 dl kremfløte
revet muskatnøtt
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk og frøene fra vaniljestangen
Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).
Tilsett whiskey og cognac.
Du kan servere drikken lun eller kald
For lun drikke:
Pisk fløten til krem og ha en klatt i glasset før du heller i den varme drikken.
For kald drikke:
Avkjøl eggeblandingen i kald vannbad og sett den kaldt før bruk.
Rett før du serverer, pisker du krem og vender den i eggeblandingen.
Du kan servere drikken lun eller kald
For lun drikke:
Pisk fløten til krem og ha en klatt i glasset før du heller i den varme drikken.
For kald drikke:
Avkjøl eggeblandingen i kald vannbad og sett den kaldt før bruk.
Rett før du serverer, pisker du krem og vender den i eggeblandingen.
Riv litt muskattnøtt over drikken for ekstra smak og pynt.
Et lite tips:
Hva om du byttet ut Cognac og Whiskey med
Khalua eller en sjokolade likør
Et lite tips:
Hva om du byttet ut Cognac og Whiskey med
Khalua eller en sjokolade likør
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar