tirsdag 3. desember 2013

Pepperkakeprosjekter med sukkertøy vindu

I år tror jeg jeg skal ta det helt piano når det gjelder pepperkake hus baking.
For det første har ovnen min godt i stykker:(
og for det andre julen skal ikke feires her hos meg, men litt juleforberedelser blir det:)
Til de av dere som skal lage pepperkakehus selv og ikke kjenner til trikset med å lage sukkertøy vindu, så kan dere lese videre:)
På bildet over har jeg laget en liten lykt med sukkertøy glass, samme metode som å lage vindu.


Du stikker ut ønsket figur som du vil ha sukkertøy i fyller med sukkertøy og baker, samme tid og temperatur som pepperkake oppskriften sier.
Ta de ut av ovnen og la de kjøle seg ned på platen til sukkertøyet stivner, sett de så over på en rist.
Hvis du er så uheldig og biten din med vindu knekker, sett den sammen og legg den i ovnen i noen minutter og sukkertøyet smelter og glasset blir helt igjen. Pepperkake delen vil jeg nok forsterke med litt knekk på baksiden.
Så er det bare å montere og pynte:)

Da jeg skulle lage sukkertøy vindu på pepperkake kirken i fjor slet jeg med å finne klare sukkertøy, men etter mye leting fant jeg sukkertøy på Europris. I noen butikker finner kan du finne bringebær- og kamferdrops, sitron drops er finest da får du en frostet utseende ellers er det fint å bruke mange forskjellige farger for å lage blyglass vindu.

NB Det er kjempefint med lys inne i pepperkakehusene, men jeg anbefaler å bruke LEDlys som går på batteri. LEDlys avgir ikke så mye varme, så da blir det ikke så mye temperatursvingninger i pepperkakehuset hvor vinduene kan sprekke. Dessuten er det brannfarlig med levendelys.

Under er et lite galleri av pepperkaketing med sukkertøy1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...