Jeg fikk lyst på noe søtt og i mens jeg laget deigen, fikk jeg også lyst på noe salt og da ble det boller med salt fyll.
Deig
Deig
100 g Smør
2 dl Lunken Helmelk
50 g jær
4 egg
4 ss sukker
2 ts bakepulver
600 g hvetemel
Ost
Skinke
Pesto
Olje til steking/fritering
Smelt smør og tilsett melk. Varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på væsken. Rør ut gjæren, tilsett sammenpisket egg og de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig.
Sett deigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Elt deigen og del den i 16-30 biter, trykk de litt flate og fyll på med 1-2 ts pesto
Elt deigen og del den i 16-30 biter, trykk de litt flate og fyll på med 1-2 ts pesto
Ha ost og skinke biter over pestoen, brett sidene mot midten og klem igjen.
Trykk bollene litt flate og la de etterheve under et tøyklede i ca 20 min før du fritterer på svak varme.
Trykk bollene litt flate og la de etterheve under et tøyklede i ca 20 min før du fritterer på svak varme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar