Iskrem er noe jeg ikke lager så ofte, selv med iskremmaskin. Årsaken til det er at det ofte ikke blir så bra, den blir ofte kornete og med masse iskrystaller.
For en stund siden var jeg hos en venninne som serverte den mest fantastiske hjemmelaget iskremen.
Det fine med denne er at det tar maks 30 minutter å tilberede, lag den om morgen og du har iskrem til dessert til middagen senere på dagen.
Hennes versjon var sjokolade, men Mini ville ha bær
Her er min venninnes oppskrift:
5 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
Piskes til eggedosis
5 dl fløte
0,5 dl sukker
Piskes til krem
125 g sjokolade smeltes
75 g sjokolade rives
2 ss cognac
Min smakstilsetnning
3 ss naturlig lett bringebærsyltetøy
2 dl frysetørket jordbær
Du kan bruke hva du ønsker til å smaksette isen, men bare husk at det skal være minst mulig tyntflytende ingredienser i.
Egg og sukker piskes til eggedosis
fløte og sukker piskes til krem
Vend smakstilsetningen forsiktig i eggedosisen sammen med kremen.
Hell i et tett boks og sett den i fryseren i minst 6 timer.
ingn røring er nødvendig
Jeg laget denne like før lunsjtider eller skal jeg si rett etter vår sene frokost.
og nøt den til dessert etter middagen:)
Ah, det er nesten sånn type Daimkake-is. :) Slik har jeg også laget iskrem.
SvarSlett