tirsdag 18. september 2012

Trøfler med lakris


Sjokoladetrøfler med lakris trukket med mørk sjokolade

Denne oppskriften gir ca. 35 kuler med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid.
Til sammenligning til trøflen med chili og kanel er denne trøffelblandingen mykere


300 g mørk sjokolade
3 dl fløte
50 g smør
1-2 ts anis olje
2-3 ts lakrisrot pulver

150 g mørksjokolade til trekking av kulene

Dag 1:
Kok opp fløte og smør. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme blandingen. Rør til sjokoladen har smeltet og smakstilsetningen. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

Dag 2:
Lag kuler med "kulejern" som er skyllet i varmt vann, form dem eventuelt enda rundere med hendene eller bare bruk hendene. Jeg bruker gjerne latekshansker for det blir gjerne klissete når en holder på.
Frys kulene noen timer før du trekker kulene med sjokolade.
Varm opp sjokoladen over vannbad og pass på at den ikke blir mer enn 40 grader, husk at sjokolade smelter ved kropstemperatur. Blir sjokoladen for varm blir den knudrete og blir fort missfarget.

Når overtrekksjokoladen er klar tar du ut kulene fra fryseren litt og litt og dypp de i den smeltede sjokoladen. Jeg har pyntet med spiselig bladsølv.
Oppbevar tørt og kjørlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...