mandag 24. september 2012

Ande rillettes/Rillettes de canard

Rillettes ble opprinnelig laget av svinekjøtt, men i dag finnes det mange variasjoner.
Jeg valgte å lage en med and i dag.

For English press HERE


Du trenger
1 and
5-6 stilker timian
5-6 laurbærblad.
 1,5 ss salt
1,5 hele pepperkorn

Skjær opp anda, fjern skinnet og fettet(Fettet og skinnet kokes opp for seg se HER)
Legg alle ingrediensene i en gryte og dekk til med vann.
La dette småkoke i ca. 2 timer til kjøttet er mørt og faller av bena.
Ta ut kjøttstykkene og strimle de, du kan vente en liten stund til de får en passe temperatur, men jeg bruker tynne bommulshansker under vinylhansker og da får jeg plukket kjøttet fra hverandre med en gang.
Småkok det strimlede kjøttet i 2 dl kraft og 1/2 dl andefett i ca.1 time til. Se DETTE innlegget for andefett.
Legg det ferdige kjøttet i glass eller former og hell på litt andefett på toppen 
Ha rillettesen på brødskiven og nyt
Spar på kraften, den er fin å bruke i sauser og fettet er god å steke grønnsaker i.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...