Da har jeg laget 2 likører og gløggekstrakt
Åkerbærlikør av selvplukket bær fra fjellturen vår sensommers.
Bilder fra ferien
Bilder fra ferien
200 g sukker
300 g åkerbær
7 dl vodka
Ha sukker og bær i bunnen av et stort norgesglass. Hell over vodka, og lukk igjen slik at det er helt tett.
Rist godt på glasset til sukkeret er blandet helt ut. Gjenta dette daglig til alt sukkeret er løst opp i spriten
Sil og hell på flaske.
Sitruslikør med sitron og lime.
Vask 6 friske sitroner og 6 lime for å fjerne smuss og voks. Fjern skallet med en skarp potetskreller, pass på at man kun bruker det ytterste laget- ikke noe av det hvite skal være med.
Ha alt skallet opp i et norgesglass, hell over en liter 60 % sprit.
La dette stå på et mørkt sted mellom 30-40 dager.
Kok opp en liter vann og et halvt kilo hvitt sukker slik at du får en klar lake og la det kjøle ned.
Bland lill og litt av sukkerlaken i spritblandingen, prøvesmak slik at den får den sødmen du liker. Dersom du synes likøren blir for sterk kan du blande den litt ut med vann som er kokt opp og avkjølt.
Gløgg ekstrakt
1 helflaske rødvin
1/2 flaske portvin
1 liter eplejuice
5 stk kanel
10 stk kardemomme, hele
2 sitroner
200 gr sukker
2 stk appelsiner
12 stk nellikspikere, hele
100 g tørkede og hakket epler
100 g hakket rosiner
100 g tørkede og hakket aprikoser
Kokte opp dette og lot det småputre til halv mengde.
Silte og helte over på flasker
Hver av mine småflasker skal blandes ut med en flaske rødvin eller annen tilsvarende ønsket drikke
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar