fredag 29. november 2013

Rask Misosuppe

Misosuppe er en viktig del av det japanske måltidet og for å lage dette bruker man gjerne en misopasta, man har i dashi, tørket tang, biter av tofu. Det finnes mange forskjellige misopasta, hvit, rød og etter regionale preferanser, det lages ved å fermetere ris, bygg og soyabønner. 


 Jeg har funnet en hurtigvariant ala rett i koppen i den lokale innvandrer butikken og det gjør det mye enklere, jeg legger bare litt ekstra tofubiter og vårløk i for å piffe den opp.
Bland misopasta med kokende vann som anvist
Ha i tofubiter
vårløk og ekstra sjøtang hvis du vil, den tørkede sjøtangen vil gi suppen en fiskete smak. Koker man opp tangen vil fiskesmaken bli mildere.
Da er det bare å drikke rett fra skålen og nyte suppen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...