søndag 17. november 2013

Rosemount estate

En kveld med Rosemount estate.
Denne gangen skulle vi få blande vin selv og så klart prøvesmake:)


Bilde er lånt av Fabelaktig
Glassene stod parat på rekke da vi kom og rad og fylt med vin.
Noen glass inneholdt ung vin som ble presset tidligere i våres, som i Australia er høst, disse skulle vi få blande selv.
Vi hadde selveste sjefsvinmakeren Matt Koch fra Rosemount tilstede og forklarte oss om blandingsprosessen, 
Som dere ser av bordskåneren så gjorde jeg et lite forsøk på å skrive ned notater, men må innrømme at det ikke er like lett å ta bilder, instagramme, skrive notater og følge med på hva eksperten sier. 
Rødvinsglasset i midten foran er min blanding 4 deler Shiraz, 2 deler Cabernet Sauvignon og en del hvitt.
Sjefsvinmakerene fortalte oss at det ikke finnes noen regler, han ba oss blande i vei som vi selv ønsket og ba oss blande inn litt hvitvin også. Ja vel tenkte jeg og hadde i en del hvitvin også, ikke så ille, det mildnet de skarpe tanninene fra den unge Cabernet Sauvignonen. Jeg lærte denne kvelden at jo mindre bær, mindre juice, mer tanniner og større bær mer juice, mindre tanniner. Denne kvelden var ikke min favoritt drue noe særlig, Cabernet Sauvignonen er en liten drue med massevis av taniner, den skal helst lagres og da blir tanninene blir mildere med årene.
Kvelden begynte og slutten med Rosemount O en moscato, O som i "over ice". Ingen regler gjør som du selv vil, bruk den som en velkomstdrink, aperitif osv, ha i frukt og bær, is eller drikk den som den er. Denne likte jeg, som å drikke brus:)
Som asiat er ikke jeg den sterkeste på vin og alkohol, men synes det er gøy å smake og lære og kanskje en dag kan jeg påstå å vite litt om vin:)

 Etter smaking og blanding fikk vi en treretters middag servert av Fru Timian
 Forret:
Rå lakseskiver med krydret avokadokrem
Vin: Rosemount GTR
En halvtørr vin med litt sødme og en smak av aprikos, blomst og krydder. Vinen dufter av blomster og druer med innslag av fersken, litchi, papaya og honning.
Passer perfekt til godt krydrede matretter som asiatiske retter med fisk eller lyst kjøtt,som til sommersalater. Denne passer også utmerket som selskapsvin, serveres ved ca. 8 grader Celsius

Hovedrett:
Entrecôte medrødvinsaus, potetstappe, aspargess og brokkoli
Her fikk vi prøve tre forskjellige rødviner

Rosemount Shiraz Cabernet
En rødvin som er fyldig og rik på smak med saftige bjørnebær og søte blåbær og et lite hint av melkesjokolade som gjør at den passer godt til svinekjøtt, storfe, lam og får. Den milde og saftige smaken er forfrisket meden rensende skvett av mintblad, som gir en lang og tilfredstillende avslutning. Rosemount Blend Shiraz Cabernet er laget av 85% Shiraz og 15% Cabernet Sauvignon.

Rosemount McLaren GSM
En rødvin som er modnet i ti måneder og med en deilig blanding av modne bringebær, svarte kirsebær og en opphevet smak av blomsterkrydder. Den silkeaktige smaken har en friskhet og varighet som passer til storfe, fugl og vilt. Rosemount McLaren GSM er laget på 59% Grenache, 32% Shirac og 9% Mourvedre

Rosemount Diamond Label Shiraz
En rik og fyldig rødvin med en deilig smak av kirsebær, plomme og blåbær med et hint av sjokolade,lakris og krydder. Et utvalg av Rosemount Diamond Label Shiraz er lagret i seks måneder i fransk og amerikansk eik. Vinen er laget på 100% Shiraz-druer og passer godt til storfe, fugl og vilt.

Dessert 
Créme Brûleée
Vin: Rosemount O Muscato
En forfriskende og delikat musserende Muscato medlavt alkoholinnhold 7,5% som serveres som longdrink, cocktail over is eller til desset.

Fru Timian med forretten:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...