Da arrangerte jeg et bloggtreff i år også, et lite et og veldig koselig.
Kvelden bød på Italienske godsaker, asiatiske retter og godt drikke til
Vi startet kvelden med diverse anti pasta fra Så Godt, herlig fersk pesto, oliven, artisjokkhjerter, håndlaget foglie og soffi di polenta
Første rett ut var sashimi med ponsusaus og til den drakk en vin som er spesial laget sushi Wah fra Jacobs Creek.
Denne vinen var en av kveldens høydepunkter og kommer på markedet i Januar 2014. Den er utviklet i samarbeid med en av Japans fremste sushikokker Mamuro Sugiyama og var egentlig ment utelukket for det japanske markedet. Siden sushi har blitt så populært i Skandinavia har Pernod Ricard klart å få den hit også. Jeg må innrømme at jeg synes dette var stas, ikke bare fikk vi smake på vinen, men 12 flasker ble fløyet fra Australia til Norge for at vi bloggere skulle få en i goodiebagen vår.
Vinen har en duft av modne pærer, røde epler samt herbale toner av mynte salvie og grapefruktblomster.
Smaken er generøs med preg av søt melon, nektarin, pære og frisk sitrus. Godt balansert syre og god fylde
med lang ettersmak.
Vinen passer utmerket til sushi, sashimi samt annen fersk fisk og kokt skaldyr, perferkt til soyasaus
Salma laks med ponsuish saus til 4 personer
100 g salma skåret i tynne skiver
Saus blandingen jeg brukte denne gangen var:
1/3 kopp japansk soya saus
1/4 kopp presset sitronsaft
1-2 ss mirin
1 ts sesamolje
Hakket koriander og vårløk som garnering
Til den samme vinen spiste vi crispy duck og den funket bra til denne retten også.
Enkel oppskrift finner du HER
bildet er fra et annet innlegg på bloggen |
Tredje rett var typisk vietnamesisk streetfood, fishsauce marinerte kyllingvinger
oppskrift finner du HER. Til denne fikk vi server en Riesling som Marianne fra Pernod Ricard presenterte for oss.
Bilde er lånt fra Lifestyle by Sessan |
Pfaffenheim er en tørr vin som passer godt til asiatiske retter med chilli.
Bilde lånt av Lifestyle by Sessan |
Til dessert nøt vi en kjempegod Oreokake dessert fra Kakegalleriet som holder til på Jeløy i Moss.
Alle var enig i at denne var den beste de hadde smakt.
Vi hadde det hyggelig og etter endt kos, var det kaos på bordet:)
Bloggerene som var med denne gangen er:
Må jo ha vært en perfekt kveld!!
SvarSlettHerlig:)) Skulle gjerne vært der ja, men neste gang kanskjke?
JA, neste gang må du komme:)
Slett