Dette er første gangen jeg lager denne type salat, den er bare så utrolig god og av en eller annen grunn har jeg trodd at det var mer komplisert enn det var. Jeg søkte rundt på nettet og fant forskjellige oppskrifter på både thailandske og vietnamesiske papayasalater. Denne endte jeg opp med å lage.
til ca. 4 personer
2 grillet/stekt kyllingbryst, strimles
1 grønn papaya, skrelt
3 gulrøtter
1 fedd presset hvitløk
5 ss fishsauce
1-2 ss sukker
juicen av 2-3 lime
1 hakket chili+/- opptil deg hvor sterk du vil ha den.
2-4 ss hakket ristet peanøtter
Hakket vårløk, mynte og koriander
Begynn med å løse opp sukkeret i limejuice og ha i presset hvitløk så tilsett fishsauce og chili.
Skrell papayaen med en potetskreller og fjern alle frøene med en skje og strimle eller riv papayaen.Begynn med å løse opp sukkeret i limejuice og ha i presset hvitløk så tilsett fishsauce og chili.
Skrell og strimle eller riv gulrøttene, tilsett sausen og bland godt.
Før du serverer blander du inn strimlet kylling og blander. Dander på fat eller tallerken og pynt med urtene og hakket ristede peanøtter. I Vietnam spises denne salaten ofte med rekechips
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar