Denne laksen ble mør og god, jeg bakte den i ovnen på 150 grader Celsius i 20 minutter.
Jeg serverte dette med urtesmør ala sandefjordsmør, aspargess og mandelpoteter.
du trenger
ca 200 til 300 g fisk per voksen person
baker den som nevnt over.
Skal du ha poteter til kok de opp samtidig som du setter fisken i ovnen.
Aspargesene trakk jeg lett i en stekepanne med litt vann som såvidt dekket aspargesene, smør, salt og pepper og lot vannet koke bort og aspargesene god gjorde seg i smøret som ble igjen.
Samtidig som du ordner med aspargesene lager du sausen
Urtesaus
0,5 dl kremfløte
4 ss hakket bladpersille, basillikum, gressløk
200 g smør(skåret i terninger)
Saften av ca. en sitron
salt og hvitpepper
Kok opp fløten og la det koke inn litt, maks 5 minutter og senk varmen til det laveste av varmen
Pisk inn smørterningene en og en, smak til med ønsket mengde sitronsaft og salt og pepper, tilslutt ha i den finhakkede urteblandingen.
Når sausen er ferdig skal alt være ferdig og da er det bare å sette seg ned å spise:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar