Eldstemann spiser mye kremost med urter, så jeg tenkte jeg skulle forsøke meg på en fersk ost.
Det du trenger er
1 liter helmelk
2,5 dl kulturmelk eller kefir
2 ts fersk sitronsaft.
Du varmer opp melken til nesten kokepunktet, den skal ikke begynne å koke, bare såvidt begynne kruse og ryke på overflaten.
Så heller du i kulturmelken/kefiren sammen med den ferske sitronsaften og da skal den begynne å skille seg, hvis den ikke skiller seg ha i litt mer sitronsaft.
hell blandingen i et dørslag med et klede i, la det renne og snurp sammen kledet og la det renne av et par timer til.
da ser det slik ut
så har du i utrene du ønsker og 1 strøken ts salt og bland godt
jeg pakker den inn i kledet igjen og har den i en liten bolle eller en fin form og setter den kaldt for å la smakene godgjøre seg.
Så er det bare å nyte på knekkebrød, kjeks eller brød.
jeg pakker den inn i kledet igjen og har den i en liten bolle eller en fin form og setter den kaldt for å la smakene godgjøre seg.
Så er det bare å nyte på knekkebrød, kjeks eller brød.
åå spennende! Det så godt ut! Hvordan oppbevarer du så mye ost? Her blir det ihvertfall ikke oppspist før "utgått" dato, hehe
SvarSlett