fredag 11. mai 2012

Jeløy asparges

Er det en grønnsak jeg virkelig er glad i så er det disse grønnsakene her, kortreist er de også de dyrkes så og si rett rundt hjørne.
Førstegangen jeg stiftet bekjentskap med disse er for ca 10 år siden om ikke lenger, jeg  husker ikke helt.
En dag vi kjørte til hytta la jeg merke til en liten bod på gården Skallerød som jeg ikke hadde sett før, jeg ble nysgjerrig og fikk mannen min til å stoppe. I en kasse  stod det mange bunter med asparges en kunne kjøpe og så skulle man bare legge pengene i en krukke. Aspargesene var på størelse med de vi i dag kjøper som kommer i svarte plastbrett, slanke og lysegrønne. Vi tilberedte de enkelt, ga de et raskt oppkok 
Da jeg var innom for ca 2 uker siden var den dessverre tom, håpet jeg kunne bruke noen til matbloggsentralens aspargesutfordring. Etter det jeg har hørt, så fyllesboden så fort de høstes og det er tomt ofte for de er skikkelig populære. Mange reiser langveisfra for å kjøpe de grønne herlighetene.
Øya er fin om sommeren og høsten for her produseres det masse grønnsaker, som nytes av lokale og kunder av Norgesgruppen. Skallerød er en stor leverandør til dem, så det betyr at en god del av grønnsakene vi kjøper på Rema tidlig på sommeren og utover høsten er Norskproduserte.
For de som liker økologisk grønnsaker kan du lese om at ved dyrking av Jeløy aspargesen brukes ikke plantevernmidler HERYAY  aspargesen vår er grønn :)
Her på øya er det tre gårder som samarbeider om produksjonen av herlighetene, Skallerød, Røed og Orkerød gård. Da jeg var innom gartneriet på Røed og tok bilder, var det en god del som var innom bare for å kjøpe asparges.

1 kommentar:

  1. Tusen tusen takk for at du skrev om dette akkurat i dag!

    Jeg skal ta turen fra Son til Jeløya for å kjøpe asparges i helgen!

    God helg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...