Mini feirer 17. Mai i barnehagen i dag og jente mammaene har i oppgave å bake kake.
Jeg synes regnbuekakene jeg har laget tidligere er morsomme og feststemte, så jeg bestemte meg for å bake en flagg kake basert på red velvet cake. Jeg har bakt 3 kaker en for i dag, en til i morgen og den over for å vise hvordan den ser ut innvendig, jeg kan jo ikke skjære i barnehagen sin eller morgendagens:)
Her er oppskrift på 1 rød kake, for blå bruk halve oppskriften
for varm ovnet på 170 grader Celsius
du trenger
400 g hvetemel
20 g kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
250 ml rømme
1/4 krukke wilton pastafarge( den ser lysere ut i rå tilstand)
1,5 ts vaniljeekstrakt
1,5 ts hvitvinseddik
350 g sukker
150 g smør
3 store egg
til glasuren trenger du
500 g tine kremost naturell
500 g romtemperert smør
1 eggehvite for å gjøre den luftigere
ca.300g melis
piskes hvitt og vil du ha kremen litt hvitere ha i 1 ts med hvitfarge
Smør en kakeform(Ø23cm) og legg et stykke bakepapir i bunnen.
Bland mel, kakao, bakepulver og natron i en skål. Bland rømme, konditorfarge, eddik og vaniljeekstrakt i en annen skål. Pisk smør og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg, et om gangen, tilsett melblandingen og rømmeblandingen vekselvis i 2-3 omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Heldeigen jevnt i to kakeformer og sett i forvarmet stekeovn. Stek i ca. 25-30 minutter. La kaken avkjøle 10 minutter i formene, fjern så ringen. La den avkjøle helt, før pynting
Stilig!! God ide! Må jeg huske til neste 17. mai!
SvarSlettUtrolig kult og kreativt!
SvarSlett