mandag 8. september 2014

Rekesmørbrød med hjemmelaget majones

Noe av det beste jeg vet om er rekesmørbrød og spesielt med ferske reker rett fra fjorden som bare er noen timer gamle. Disse rekene er fra Årviken som står ved kanalen mellom Moss og Jeløy.
Det er vel ikke noe veldig til oppskrift til dette smørbrødet.

Du trenger 
Reker, så mye du ønsker og orker
Spiralloff eller det du selv måtte ønske.
Rødløk
Økologisk sitron
Dill
Majones
Salatblader

Å ja majoneseoppskriften kan jeg jo legge med her:)

3 romtempererte eggeplommer
ca. 3 dl solsikke olje
1 ss hvitvinseddik
1 ts sennep
eventuelt salt og pepper

Noen sverger til håndvisping
men jeg foretrekker å bruke en kjøkken maskin, da får jeg eggeplommene stive nok.

Pisk eggeplommene mens du heller på oljen i en tynn stråle.
Når blandingen tykner kan du helle litt fortere.
Bland inn hvitvinseddiken og sennepen
Smak til med salt og pepper.


Sett sammen smørbrødene etter eget ønske.
Kos deg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...