Jeg har vært så heldig å få en Knudenost med meg hjem fra jobben, Bo Jensen en av de involverte i produksjonen av denne osten laget på upasteurisert geitemelk kom innom kontoret med noen prøver.
Osten jeg fikk med meg hadde en fast kjerne, litt smuldrete og noe tørrere i konsistens. Flott syre, lang geitesmak og fyller godt i munnen.
Jeg valgte å lage honning glasert rødbeter med timian som jeg serverte til osten.
Til 1 Knudenost eller Chevre trenger du(4 forrettter)
1 mellomstor rødbete
1 ss honning
1 ss frisk timian
1-2 skiver pumpernickel skiver
Valnøtter
Litt babygrønt(små salatblader)
smør til steking
Salt og pepper
Skjær noen tynne skiver med pumpernickel i smør som du kan bruke til pynt og smuldre resten.
Stek skivene til de blir sprø på middels til sterk varme, pass på at bitene ikke blir brent. Legg de ferdigstekt bitene på litt kjøkkenpapir og sett til side. Stek smulene til de blir sprø og legg til side akkurat som skivene,
Skrell rødbeter og kutt opp i små terninger stek dem i en panne med litt smør, tilsett honnig og timian og la dette småsurre på middels varme i 5-10 minutter.
Kutt osten i ønsket biter
Skrell rødbeter og kutt opp i små terninger stek dem i en panne med litt smør, tilsett honnig og timian og la dette småsurre på middels varme i 5-10 minutter.
Kutt osten i ønsket biter
Dander litt salat på en tallerken og strø på litt pumpernickel smuler over salatbladene.
Legg ostebiter over salat og smuler og legg rødbetene forsiktig over osten.
Pynt dette med hakkede valnøtter, sprøstekte pumpernickelskiver og frisk tinian.
Hvis du ønsker det er det ikke noe i veien for å grille osten også
Legg ostebiter over salat og smuler og legg rødbetene forsiktig over osten.
Pynt dette med hakkede valnøtter, sprøstekte pumpernickelskiver og frisk tinian.
Hvis du ønsker det er det ikke noe i veien for å grille osten også
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar