Matbloggsentralen har en utfordring gående og det er lenge siden jeg har vært med på en,jeg tenkte det ville være morsomt å være med på denne.
Carne asado betyr egentlig bare gillet kjøtt.
Jeg googlet chilensk grillmat, men må innrømme at jeg ble helt klok på det jeg fant. Noe lærte jeg,
i Chile spiser de veldig lite lam og er noe av det billigste kjøttet å få tak på, der nede foretrekker de storfe.
Jeg kom over lammeribbe i butikken og tenkte jeg skulle prøve å lage noe Sør Amerikansk inspirert.
Det ble denne retten som jeg serverte med en enkel grønn salat med bakt mais smurt inn med pikant kryddersmør og parmesanost.
1-1,5 kg lammeribbe
Chimichurri
2,5 dl finhakket persille
3-4 fedd presset persille
2 ss finhakket oregano
1,25 dl olivenolje
2 ss hvitvins eddik
1 ts salt
1/4 ts malt pepper
Jeg finhakket alt med kniv, men du kan sikkert bruke stavmikser eller noe lignende.
Halvparten av dette smurte jeg på lammeribbene og den andre halvparten
blandet jeg med litt finhakket chili.
Å grille lammeribbe er ganske nytt for meg, så her følte jeg meg frem.
Jeg endte å grille den på rundt 100 grader C i ca. 30 min for så å sette opp varmen for å gi kjøttet grillskorpe 5 min på hver side.
Salat med bakt mais
pikant urtesmør
200 g smør
1 ts malt spisskum
2 ss hakket kruspersille
1 ss hakket fersk koriander
2 fedd hakket hvitløk
2 ss hakket chili
2 dl finrevet parmesanost
Bland alt sammen, men hold igjen 1 dl av osten
4 mais
Kok opp mais i lettsaltet vann i ca 10 minutter
eller kjøp ferdig kokte.
Jeg kløyvet dem i to og la snittsiden ned og smurte på kryddersmøret, strødde å resten av osten.
satte dem under grillen i ovnen til smøret hadde smeltet og osten hadde fått en fin skorpe.
250 grader C mellom 5-10 minutter nest øverst i ovnen til maisen får en fin gyllen skorpe.
Salat
Jeg brukte 2 poser med babysalat fra butikken.
1/2 sitronsiton
hvitløksolje
Jeg fordelte salaten i to boller, drysset litt hvitløksolje over sammen med juicen av en halv sitron.
Skjær av maiskornene og fordel dem over salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar