Ja det måtte bli Får-i-kål i år også,
Enkel og god tradisjonsmat til hverdags som til fest.
Det er ikke noe hokuspokus med å lage dette, det tar bare tid. Det fine med det er at den bare kan stå å småputre på komfyren til den er ferdig,
Det ble ingen bilder av ferdig rett, sent på ettermiddagen i dårlig lys blir det ikke noe særlig fint bilde og får-i-kål er heller ikke det enkleste å fotografere.
Til ca. 4 personer
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte
Strø salt og pepper mellom lagene. hvis du ønsker kan du ha pepperkornene i en liten beholder. Strø
Hell på vann. Kok opp og la den trekke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra benet.
2-3 timer.
Server får-i-kålen varm med kokte poteter til.
Husk å ha stor nok gryte:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar