Denne suppen er min versjon av krabbe- og maissuppe.
Jeg hadde litt reker til overs og masse rekeskall etter rekesmørbrød kosen.
Og av rekeskall kan man lage deilig kraft til suppe, i Asia kan man faktisk få kjøpt rekebuljongterninger.
Jeg hadde litt reker til overs og masse rekeskall etter rekesmørbrød kosen.
Og av rekeskall kan man lage deilig kraft til suppe, i Asia kan man faktisk få kjøpt rekebuljongterninger.
Med slike råvarer som ferske reker fra Årviken som ligger til kai ved kanalen i Moss, ja da vil du benytte deg av alt og ikke kaste bort noe.
Du trenger
Rekeskall
1 løk
2 gulrot
Stangselleri eller sellerirot
Jeg brukte det grønne fra selleriroten
Vann nok til du dekker grønnsakene og rekeskallet
salt og pepper etter ønske
Du kan salte med asiatisk fiskesaus også
1 ss olje til steking
2 egg
hakkede reker hvis du har
2 maiskolber eller en liten boks med mais
koriander
chili
Fres rekeskallet i olje i ett par minutter, ha i grønnsakene og hell over vann.
Nå er det bare å la den blivende kraften småputre i ca 20 minutter.
Sil kraften og kok den opp igjen for så å sette ned temperaturen til middelsvarme.
Ha i ferdig kokt mais.
Pisk eggene lett og hell den i den varme suppen i en jevn tynn stråle samtidig som du rører forsiktig i suppen og tilslutt har du i rekene.
Ha suppen i dype skåler og pynt med fersk koriander og chili.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar