I de fleste hager på Østlandet modner plommene og da er det på tide å sylte for de av dere som er glad i sånt.
Denne oppskriften er veldig enkel
1 kg plommer
renses og deles i biter
350-500 g sukker
tilsett litt og litt til du får den sødmen du ønsker
3 vaniljestenger
Kok opp plommene raskt til de blir møre,
tilsett sukker og splittede vaniljestenger.
Kok opp til sukkeret er oppløst
Ha i sterile krukker og glass.
Glassene burde fylles helt opp for da holder syltetøyet seg bedre.
Ser nydelig ut! Jeg elske plommer, skulle gjerne hatt et tre i hagen :)
SvarSlettMaria
Ja hadde man bare hatt et plommetre med plommer på... Men det kommer, de er bare så små ennå.
SvarSlettAlle plommetrær må tynnes ut for å få fine plommer. Det kan se ille ut å måtte kaste så mange men du får det dobbelt igjen i størrelse og kvalitet. Det skal ikke sitte mer enn ern plomme på hvert stilkfeste og minst 2,5 tommer mellom hver frukt. Husk også at treet må beskjæres i Mars - April og det skal ikke være grener under knehøyde. OBS: Alle rotskudd må fjernes. Lykke til.
SvarSlettOdd