søndag 26. august 2012

Plommesyltetøy med vanilje



I de fleste hager på Østlandet modner plommene og da er det på tide å sylte for de av dere som er glad i sånt. 
Denne oppskriften er veldig enkel


1 kg plommer
 renses og deles i biter
350-500 g sukker
 tilsett litt og litt til du får den sødmen du ønsker
3 vaniljestenger

Kok opp plommene raskt til de blir møre,
tilsett sukker og splittede vaniljestenger.
Kok opp til sukkeret er oppløst
Ha i sterile krukker og glass.
Glassene burde fylles helt opp for da holder syltetøyet seg bedre.




3 kommentarer:

  1. Ser nydelig ut! Jeg elske plommer, skulle gjerne hatt et tre i hagen :)
    Maria

    SvarSlett
  2. Ja hadde man bare hatt et plommetre med plommer på... Men det kommer, de er bare så små ennå.

    SvarSlett
  3. Alle plommetrær må tynnes ut for å få fine plommer. Det kan se ille ut å måtte kaste så mange men du får det dobbelt igjen i størrelse og kvalitet. Det skal ikke sitte mer enn ern plomme på hvert stilkfeste og minst 2,5 tommer mellom hver frukt. Husk også at treet må beskjæres i Mars - April og det skal ikke være grener under knehøyde. OBS: Alle rotskudd må fjernes. Lykke til.



    Odd

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...