Eplekake, terter eller paier er et must på høsten når hagen bugner av epler.
Ingredienser til 2 paier eller 8 til 9 mini paier
120 g kaldt smør i terninger
100 g melis
250 g mel
1 egg
Fyll
5-10 dl vaniljekrem
(ferdig kjøpt eller hjemmelaget)
3-4 epler
4 ss sukker
2 ts kanel
Calvados
Smuldre smør i mel og melis, når blandingen blir finkornet har du i egget og elter til det blir en fast deig. Sett deigen i kjølig i 30-60 minutter, før du kjevler den ut.
fyll på med 1/2-1 ss calvados i hver pai
Bak disse videre i 15 minutter på 200 grader.
Server med vaniljeis eller krem.
1 egg
Fyll
5-10 dl vaniljekrem
(ferdig kjøpt eller hjemmelaget)
3-4 epler
4 ss sukker
2 ts kanel
Calvados
Smuldre smør i mel og melis, når blandingen blir finkornet har du i egget og elter til det blir en fast deig. Sett deigen i kjølig i 30-60 minutter, før du kjevler den ut.
Klipp ut sirkler av bakepapir som passer til formene du skal bruke, kjevle deigen og skjær til paibunner
Jeg har bakepapir under deigen i formene, det gør det lettere å få paiene ut
Prikk bunnen og legge små pakker av aluminiumfolie fylt med erter
Bak i 10-12 minutter, den siste minutten tar du ut ertepakkene slik at bunnen får en skorpe.
Del opp eplene i terninger og ha på sukker og kanel
Fyll terteskjellene med vaniljekrem og eplebiter.fyll på med 1/2-1 ss calvados i hver pai
Bak disse videre i 15 minutter på 200 grader.
Server med vaniljeis eller krem.
Det der med erter har jeg aldri fått til, hverken med bakepapir eller folie mellom. Henger det ikke fast hos deg??
SvarSlett