Minestra di farro e lenticchie
Denne oppskriften har jeg fått av Via Italia under matblogg treffet og de igjen har fått den fra venner i Bolsena og denne retten er spesiell for Alta Tuscia
150-200 g pancetta
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
chili etter smak
6 cherrytomater
olivenolje til steking
150 g spelt gryn
200 g linser
1 liter vann
Hvitløk, speltgryn, linser og pancetta fra goodiebagen fra Via Italia.
Kutt pancettaen i terninger og finhakkløken. Ha olivenolje, cherrytomater, hvitløk, løk, chili og pancetta i en kjele og fres dette i noen minutter
(Jeg brukte plommetomater fra kjøkkenhagen)
Ha i speltgrynene og linsene og fres det i noen minutter til,
for å fremheve smaken i suppen.
Tilsett så vannet og la suppen småkoke i 30 minutter. Tilsett salt ved behov og vann hvis du synes suppen blir for tykk
etter noen minutter hadde jeg i noen av naboens cherrytomater for å gi suppen litt farge
og pyntet med lit rosmarin fra urtebeddet
Hyggelig å treffe deg på lørdag, Liza! Håper det ikke blir så lenge til neste treff :)
SvarSlettDet øverste bildet var suppa var så kult: man ser at den er rykende varm på dampen på skjeen ;)